Monday, February 21, 2011

2011 in met een nieuw sponsorhondenproject

Dit jaar gaan we er in Ceceda weer volop tegenaan om hondjes op te vangen en ze te observeren en socialiseren voor adoptie - een leuke foto of video van een hond die speelt in de wei doet veel meer dan een aan een ketting trekkende hond natuurlijk.


Bovendien is het verschil in gedrag tussen een gestresste hond die de hele week tegen dezelfde honden aan moet kijken door het gaas heen en een hond die lekker kan ravotten en andere honden kan ontwijken als hij dat wil, levensgroot. Ook doen we de opvang na de operaties, zodat alle honden in de perrera worden gecastreerd, ook de niet adopteerbare Nor, die eigenlijk ook een tijdje naar een pension zou moeten zodat zijn huidschurftprobleem weer wat verbetert.

Erica en Wies van de stichting SAFE (Animal Friends Europe) hebben ons opgenomen als tweede project voor sponsoring, zodat we meer kunnen doen voor onze niet-plaatsbare of erg dure honden.

Want als je wordt gebeld dat er een hond met een gebroken poot naast de weg ligt, moet je dan de andere kant opkijken? Zo hebben we op 29 december een jonge zwarte hond opgepikt die een gebroken scheen- en spaakbeen had. Dat is een gecompliceerde operatie die met heel veel korting op EUR 600 neerkomt, los van de hospitalisatiekosten van EUR 68 per dag....

Dat slaat een diep gat in de financiën terwijl we niet willen stoppen met castraren en steriliseren van honden, zelfs als mensen wiegeren het te betalen. Dan doe n wij dat want de enige oplossing voor zoveel diernleed in Spanje is een verandering in mentaliteit en geboortebenperking....

No comments:

Post a Comment

Followers