Saturday, August 13, 2011

Betty - terriërdame zoekt een zacht mandje

Betty is een geweldig lieve terriër die lijkt op een hele grote Yorkshire terriër. Ze is ongeveer 45 cm hoog, weegt 14 kg en is ongeveer 7 jaar oud. Toen de vrijwilligers in het asiel bezig waren werd dit hondje over het hoofd gezien, omdat ze helemaal weggedoken achterin een hondenhok lag. Eenmaal buiten haar kennel en weg van de drukte bleek dat ze keurig meeliep aan de riem. Betty was zo lang niet geborsteld dat ze ongeveer 10 cm lange dreadlocks had vanaf haar middel tot haar staart. Toen ze een borstel-en knipbeurt kreeg gaf ze zich hier heerlijk aan over. Betty heeft duidelijk erg veel pupjes gehad.
Er werd besloten Betty tijdelijk op te vangen om haar te laten steriliseren. Hier heeft ze al een aantal keren op bed gelegen bij één van de vrijwilligsters en dit is ze duidelijk gewend. Betty is dus ooit een huishondje geweest. Ze is ook zindelijk. De afgelopen dagen kruipt ze steeds meer uit haar schulp, ze komt regelmatig bij je om een knuffel te halen en begint zelfs te kwispelen als ze je ziet. Ze durft je nu zelfs af en toe een kusje te geven. Ze loopt vrolijk mee met de andere honden in het opvanggezin en gaat hier goed mee om.
Betty is een zeer gemakkelijk hondje, dat rustig is maar wel geniet van een wandeling. Ze is het liefste bij je in de buurt. Deze schat zal zodra dit mogelijk is naar een opvanggezin in Nederland gaan waar ze hopelijk snel een permanent huisje zal vinden.
Betty is te adopteren via de Stichting Dierensteun La Vida in Nederland.
http://www.dierensteunlavida.nl/
Meer foto's:


Betty_050811

No comments:

Post a Comment

Followers